Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Περισσότερα θανατηφόρα τροχαία με θύματα νέους από πληκτρολόγηση στο κινητό παρά από αλκοόλ


Περισσότερα θανατηφόρα τροχαία με θύματα νέους από πληκτρολόγηση ...Νέα έρευνα που διεξήγαγε το Cohen Children’s Medical Center της Ν. Υόρκης έδειξε ότι η No1 αιτία θανάτου σε τροχαία ατυχήματα εφήβων στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον η κατανάλωση αλκοόλ αλλά η πληκτρολόγηση SMS πίσω από το τιμόνι!



Πράγματι, τη χρονιά που μας πέρασε περισσότεροι από 3.000 νέοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 300.000 τραυματίστηκαν από το συνδυασμό μηνυμάτων και οδήγησης και αντίστοιχα 2.700 και 282.000 λόγω αλκοόλ.

Η έρευνα εξέτασε 8.947 εφήβους ηλικίας 15-18 ετών, με το 49% των αγοριών και το 45% των κοριτσιών να παραδέχονται ότι στέλνουν μηνύματα την ώρα που οδηγούν. Σύμφωνα με τον επικαφαλής της έρευνας Dr. Andrew Adesman, η πληκτρολόγηση μηνυμάτων κατά την οδήγηση ευθύνεται για περισσότερα θανατηφόρα τροχαία από το αλκοόλ διότι “οι νέοι δεν πίνουν 7 ημέρες τη βδομάδα, ωστόσο ασχολούνται με τα smartphones τους πάντα και παντού”.

Με σκοπό να μειώσει τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από την αποστολή μηνυμάτων κατά την οδήγηση, η Μ. Βρετανία σκοπεύει με τη σειρά της να λάβει σύντομα αυστηρότερα μέτρα και συγκεκριμένα να αυξήσει κατά 50% τα πρόστιμα για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από £60 σε £90.

Από το techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου