Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Rolls-Royce Phantom: Δέκα χρόνια υπεροχής


Αποτέλεσμα εικόνας για Rolls-Royce Phantom: Δέκα χρόνια υπεροχήςΜε δύο σειρές μοντέλων και έξι συνολικά εκδόσεις, ο ρυθμός παραγωγής στις εγκαταστάσεις της Rolls-Royce στο Goodwood έχει φτάσει έως και τις 20 μονάδες ημερησίως. Το 2011 η βρετανική φίρμα κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων 

Δέκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η σημερινή εκδοχή της Rolls-Royce Phantom πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα στις εγκαταστάσεις της βρετανικής φίρμας στο Goodwood της Μ. Βρετανίας




 

Ήταν μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου του 2003 όταν η πρώτη Phantom παραδόθηκε στον τυχερό ιδιοκτήτη της. 

Έχοντας χαρακτηριστεί ως η τελευταία μεγάλη περιπέτεια στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η Phantom παράχθηκε με ρυθμούς που στα τέλη του 2003 έφτασε τις τρεις μονάδες ημερησίως.

Σήμερα, βέβαια, με την Rolls-Royce να διαθέτει στην γκάμα της δύο "οικογένειες" μοντέλων (Phantom και Ghost) και έξι συνολικά εκδόσεις, ο ρυθμός παραγωγής έχει φτάσει έως και τα 20 χειροποίητα τετράτροχα την ημέρα.

Το γεγονός ότι το 2011 η Rolls-Royce κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων, αναδεικνύει τη θερμή υποδοχή των προτάσεών της, τόσο από τους πιστούς οπαδούς της φίρμας όσο και από τους... περιστασιακούς πελάτες της.

Οι διακρίσεις -σε επίπεδο σχεδίασης και όχι μόνο- δεν άργησαν να έρθουν για τη Phantom. Ακόμα και ο ειδικός Τύπος δεν έχασε την ευκαιρία να αναγνωρίσει την υπεροχή της.

Η ζηλευτή πορεία της Phantom εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων συμπαρέσυρε ακόμα και τα μεγέθη της αυτοκινητοβιομηχανίας που μετρά 107 χρόνια ζωής. 

Μόνο το 2012 στις εγκαταστάσεις της Bentley στο Goodwood προστέθηκαν 100 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των εργαζομένων στους 1.400.

Το 80% αυτών ζουν σε ακτίνα μόλις 24 χιλιομέτρων από τη μονάδα παραγωγής, γεγονός που υπογραμμίζει τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Rolls-Royce και των υπαλλήλων της.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Goodwood διατηρεί έναν από τους χαμηλότερους δείκτες αντικατάστασης εργατικού δυναμικού στο συγκεκριμένο κλάδο.

Αξιοσημείωτος είναι και ο αντίκτυπος της Rolls-Royce, τόσο στην τοπική αγορά όσο και στην βρετανική οικονομία γενικότερα, με δεδομένο ότι το 90% των αυτοκινήτων που κατασκευάζει εξάγεται.

Η τελευταία σημαντική επένδυση πραγματοποιήθηκε για την επέκταση των εγκαταστάσεών της, οι οποίες θα καλύψουν τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση όπως και τις ανάγκες εξατομίκευσης των μοντέλων της.

"H Rolls-Royce αποτελεί μία ιστορία επιτυχίας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Μ. Βρετανίας και είμαι πολύ περήφανος που έχω την ευκαιρία να γιορτάσω τα "Δέκα Χρόνια Υπεροχής της Phantom", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Torsten Müller-Ötvös, επικεφαλής της Rolls-Royce Motor Cars.

"Χειροκροτώ τους ανθρώπους της Rolls-Royce στο Goodwood αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο για το πάθος τους. Μαζί, μπορούμε να κοιτάξουμε τα επόμενα δέκα χρόνια με μεγάλη αισιοδοξία", πρόσθεσε.

http://auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου