Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Το όνομα της Brabham επιστρέφει στην F1




Αποτέλεσμα εικόνας για Το όνομα της Brabham επιστρέφει στην F1Την αναβίωση του ονόματος της Brabham στη Formula 1, σχεδιάζει ο γιος του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και ιδρυτή της ιστορικής φίρμας David.

Σας θυμίζουμε πως ο 86χρονος, σήμερα, Sir Jack Brabham από την Αυστραλία ίδρυσε την ομώνυμη ομάδα το 1960 και αργότερα αγωνίστηκε υπό τη διαχείριση του Bernie Ecclestone.



Το 2009, μια γερμανική εταιρία ανταλλακτικών, η Formtech, ισχυρίστηκε ότι ελέγχει πλέον το όνομα της ομάδας Brabham και κατέθεσε επίσημη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της F1 για τη σεζόν του 2010.

Όμως η οικογένεια Brabham έφερε διέψευσε πως παραχώρησε το όνομα στη Formtech και μπλόκαρε τη συμμετοχή της ξεκινώντας νομικό αγώνα εναντίον της για να "...προστατεύσει το όνομα της οικογένειας".

Ο γιός του Jack Brabham, David, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα αντοχής και τα Sportscars (είχε και 30 συμμετοχές στα Grand Prix της F1 στη δεκαετία του '90) δήλωσε:

"Αυτή τη στιγμή αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Αλλά, ναι, υπάρχει η δυνατότητα η ομάδα να επιστρέψει στην F1" δήλωσε στον βραζιλιάνικο Τύπο.

Η ομάδα της Brabham κέρδισε δύο Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και τέσσερα Οδηγών στις δεκαετίες του '60 και του '80. Η τελευταία συμμετοχή της ήταν με τον Damon Hill το 1992.

Στις δηλώσεις του ο David Brabham επεσήμανε ότι: "...προς το παρόν, έχουμε μια δυσάρεστη κατάσταση στο παρασκήνιο, που αφορά τα δικαιώματα του ονόματος. Έχουμε λύσει το θέμα κατά 98%. Όταν είμαστε 100% έτοιμοι, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".
auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου